У Царичанській ОТГ відбулась презентаційна зустріч експертів Партнерства з представниками громади

25 липня 2017, 16:10

24 липня у приміщенні Царичанської селищної ради відбулася зустріч експертів (Олексія Андреєва та Олексія Літвінова) Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» із членами Царичанської об’єднаної територіальної громади.

Під час зустрічі відбулася презентація проекту «Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах», що реалізується Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!».

Участь у презентаційній зустрічі взяв 21 представник Царичанської об’єднаної територіальної громади: голова Царичанської ОТГ Сумський Геннадій Вікторович, члени виконкому, депутати та службовців селищної ради, журналісти місцевих ЗМІ. 

Під час зустрічі учасники задавали питання про практичні аспекти використання інструментів та знань, які будуть отримані під час майбутнього тренінгу. Головною вимогою учасників була відмова від суто теоретичних лекцій та збільшення практичних вправ для відпрацювання навичок. Олексій Андреєв ознайомив учасників із переліком антикорупційних інструментів, надав стислі характеристики кожному інструменту.

Після презентаційної зустрічі відбулася робоча нарада із керівництвом Царичанської ОТГ під час якої було визначено дату проведення тренінгу – 17-18 серпня 2017 р.

Олексій Літвінов проінформував учасників презентаційної зустрічі про діяльність Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!», а також презентував основні аналітичні продукти Партнерства і звіт про діяльність Партнерства за 2 роки.

Результатом зустрічі стала домовленість про подальшу взаємодію між експертами та Царичанською ОТГ для розвитку громади, забезпечення консультативної підтримки та експертного супроводу під час розробки та імплементації антикорупційних інструментів.

Після завершення зустрічі експерти Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» Олексій Андреєв та Олексій Літвінов дали інтерв’ю для місцевих ЗМІ у якому пояснили мету та завдання проекту «Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах», а також користь, яку отримають пересічні мешканці 23 населених пунктів Царичанської ОТГ від запровадження даного проекту.

Цей захід відбувся за програмою навчання та наставництва для громадян "Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах", що реалізується Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %