У трьох громадах Закарпаття презентували проєкт «Бюджетна партисипація від А до Я»

01 грудня 2023, 14:23

Продовжуються поїздки експертів Громадського Партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" у громади: впродовж останнього тижня листопада Віталій Світлик і Максим Лисюк побували у трьох громадах на Закарпатті: Горінчівській, Іршавській і Полянській, аби ознайомити представників/ць ОМС і громадських організацій з проєктом "Бюджетна партисипація від А до Я", що реалізується за підтримки Проєкту USAID HOVERLA. 

У Горінчівській сільській територіальній громаді в зустрічі взяли участь голова громади Михайло Калинич, заступник міського голови, секретар ради, начальниця фінансового відділу, працівники ОМС. Максим Лисюк презентув проєкт, зазначивши, що він розрахований у першу чергу на залучення громадян до бюджетного процесу.
Голова громади повідомив, що проєкт цікавий для громади, і після першої зустрічі стало зрозуміло, в якому напрямку рухатися для покращення партисипативного бюджетування.
У зустрічі в Іршавській міській територіальній громаді взяли участь голова громади Віктор Симканинець , голова місцевої громадської організації "Іршавські промені " Віра Глушко, представники молодіжної ради, начальниця фінансового відділу Оксана Бацкан, працівники ОМС.
За інформацією експерта Максима Лисюка, проєкт надасть можливість органам влади зрозуміліше та доступніше для населення роз'яснити, що таке бюджет, як він формується та як витрачається. У свою чергу, голова громади сказав, що новий проєкт дасть можливість більш доступно інформувати жителів про формування бюджету та його цільове використання.
У Полянській громаді в зустрічі взяли участь заступник сільського голови Руслан Ребриш, начальниця фінансового відділу, працівники ОМС.
Експерт Віталій Світлик розповів про мету проєкту, етапи реалізації, інструменти прозорого й зрозумілого інформування жителів про доходи та витрати громади тощо. Заступник сільського голови Руслан Ребриш повідомив, що громаді необхідно провести багато роботи для залучення жителів громади, преси та громадських активістів, тож попереду - і виклики, і обовʼязково успіхи.

Цей захід було проведено Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %