У Ніжині навчали громаду контролювати ефективність надання послуг в освіті та медицині

23 квітня 2019, 13:25

Аби глибше розібратися, які ж інструменти нагляду за коштами та ефективністю надання послуг в освіті та медицині, поліпшення співпраці мешканців та влади, залучення громадян до прийняття рішень та зниження корупційних ризиків має використовувати громада, в стінах Ніжинської міської ради пройшов тренінг «Антикорупційні механізми для ОТГ».

Тренінг з Антикорупційних механізмів проходив у розрізі проекту "Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині", інформує NizhynNews.

На початку тренінгу із вступним словом до тренерів та учасників тренінгу звернувся заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

Працівники ніжинської міської ради, закладів освіти та охорони здоров’я, комунальних та державних установ, що здійснюють свою діяльність на території Ніжинської міської ОТГ ознайомлювалися із теорією та практичними навичками щодо впровадження антикорупційних інструментів в ОТГ.

Дискусію викликали питання використання системи Prozorro, створення наглядових рад при КП та запобігання конфлікту інтересів. Учасники тренінгу активно обговорювали структуру та форму подачі даних для Бюджету для громадян.

Тренінг провели експерти Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!», які прибули до Ніжина із Чернігова – Тетяна Романова та Павло Пущенко.

Метою проекту є підвищення прозорості у галузях охорони здоров’я та освіті, як двох ключових сфер, у яких громадяни особливо стурбовані поширенням корупції, шляхом виконання таких двох завдань:

  • підвищити обізнаність громадян про корупційні ризики і прояви, ефективні механізми, що їм запобігають і підтримують прозорість та доброчесність місцевої влади;
  • впровадити у громадах інструменти підзвітності та громадського нагляду для запобігання корупції в освіті й медицині на місцевому рівні.

В Україні Проект реалізується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та триватиме два роки.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %