У Кропивницькому презентували Оцінку прозорості бюджету міста

22 лютого 2019, 11:55

Бюджет Кропивницького за 2017-2018 роки має задовільний рівень прозорості - 34% і посідає четверту сходинку знизу серед 37 міст України, які взяли участь в оцінюванні.

Про це 19 лютого повідомила Інга Дуднік, виконавча директорка ГО «Територія успіху», під час презентації "Оцінки прозорості бюджету міста Кропивницький".

Оцінювання відкритості та доступності бюджетної інформації та бюджетних рішень, а також глибини та якості залучення громадян до бюджетного процесу здійснювалось за використанням Методології оцінки прозорості місцевих бюджетів, яка була розроблена групою експертів Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!», регіональним партнером якого у нашому місті є ГО «Територія успіху».

Результати вимірювання рівня прозорості бюджетного процесу міста Кропивницький  та рекомендації, напрацьовані за його результатами, презентували експерти Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» Інга Дуднік і Євген Гурницький.

Кожен етап бюджетного процесу розглядався через призму трьох параметрів — це відкритість інформації, прозорість рішень, використання інновативних практик.

Оцінювання відбувалось за 139 критеріями.

Серед ключових рекомендацій експерти зазначили необхідність розробити та оприлюднити Стратегію розвитку громади, організувати збір пропозицій від громадян під час складання бюджету на наступний рік, оприлюднити бюджетні запити головних розпорядників коштів, створити Наглядові ради при комунальних підприємствах.

"Кропивницький – місто варте того, щоб мати стратегію," - зауважила Інга Дуднік.

Національна кампанія «Індекс прозорості місцевих бюджетів — 2018» здійснюється Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» в рамках проекту «Підвищення прозорості бюджетногопроцесу на локальному рівні» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

З детальними результатами оцінювання та Методологією  оцінки прозорості місцевих бюджетів можна ознайомитись на сайті https://tlb.in.ua/

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %