У Ковелі затверджено ряд програм місцевого значення на 2016 рік

28 грудня 2015, 15:05

На другому пленарному засіданні третьої сесії Ковельської міської ради прийнято ряд важливих для громади рішень. Зокрема затверджено Програму економічного і соціального розвитку міста Ковеля на 2016 рік.

З метою формування нових організаційно-правових форм, зміни економічних відносин, технічного переоснащення, підвищення ефективності надання житлово-комунальних послуг, виконання комплексу ремонтних робіт та модернізації у житлово-комунальному господарстві міста, згідно до встановлених нормативів і національних стандартів, міська рада затвердила Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Ковеля на 2016-2020 роки. Реалізація заходів відбуватиметься за рахунок фінансування з міського бюджету в межах призначень, визначених рішенням міської ради про бюджет міста на відповідний бюджетний період.

Окремими рішеннями міської ради затверджено ряд програм місцевого значення, на реалізацію яких у міському бюджеті 2016 року заплановано 22 млн. 248 тис. 956 грн.

    Це програми у галузі охорони здоров’я:
  • програма протидії захворюванню на туберкульоз
  • міська програма медикаментозного забезпечення інвалідів війни та інших категорій, що мають право на безоплатне та пільгове отримання медикаментів у разі амбулаторного лікування»
  • місцева програма пільгового зубопротезування інвалідів війни та інших категорій, що мають право на вказану медичну послугу
  • місцева цільова програма боротьби з онкологічними захворюваннями

Крім того, у 2016 році в Ковелі буде продовжено реалізацію місцевої програми на виконання Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини».
Подбали обранці громади і про соціально незахищені категорії населення Ковеля. Наступного року передбачені кошти на виділення матеріальної допомоги та реалізацію заходів за Програмами: соціального захисту окремих категорій мешканців міста; підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей; соціального та правового захисту дітей, попередження безпритульності та бездоглядності серед дітей.
Галузі культури та спорту також отримали свої кошториси. З міського бюджету фінансуватимуться програма розвитку фізичної культури та спорту, програма підтримки пріоритетних видів спорту, програми розвитку культури та мистецтва.

Затверджено й ряд інших програм місцевого значення, які буде реалізовано в різних галузях життєдіяльності міської громади у 2016 році.
Розглянувши звернення громадських організацій, депутати міської ради звільнили від сплати орендної плати за користування приміщеннями комунальної власності громадські організації:

  • Ковельську міськрайонну організацію Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
  • Ковельську міську філію «Союзу Українок»
  • Ковельське міське відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів
  • Ковельську районну організацію Товариства Червоного Хреста України

Крім того, за рішенням міської ради звільнені від орендної плати управління освіти та відділ культури виконавчого комітету Ковельської міської ради, а також Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання.

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %