У громадах створюють робочі групи для розробки Бюджетів для громадян

22 липня 2021, 11:58

Уже щонайменше дві громади з Чернігівщини - Корюківська міська рада і Коропська селищна рада - створили робочі групи, які займаються розробкою Бюджетів для громадян (БдГ).

Як інформує експерт Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Микола Орлов, у Корюківській громаді робочу групу створено розпорядженням міського голови, а у Коропській - рішенням виконавчого комітету.

"У чому користь таких документів? По-перше, громада підтверджує готовність до руху в напрямку відкритості бюджетного процесу. По-друге, місцева влада деталізує, що саме планує в цьому напрямку робити, а не просто "залучити громадськість". По-третє, до складу робочих груп включені учасники тренінгу, які найбільш точно володіють ситуацією у цьому напрямку", - пояснив експерт.

Нагадуємо, що наразі громади-учасниці проєкту "Прозорість місцевих бюджетів" за підтримки наших експертів активно працюють над створенням унікальних і креативних БдГ.

Проєкт реалізується в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %