У Черкаській міськраді досягли компромісу щодо запровадження системи держзакупівель "Прозоро"

10 травня 2016, 17:15

У Черкаській міській раді представники громадськості та влади досягли порозуміння у питанні впровадження системи електронних закупівель "Прозоро". Про це на прес-конференції повідомив секретар міськради Олександр Радуцький.

Так, місто Черкаси планує запровадити систему "Прозоро" для дотендерних закупівель. Зокрема, систему використовуватимуть під час закупівлі товарів і послуг від 30 тисяч гривень, закупівля робіт - із 100 тисяч гривень. Окрім того, на закупівлю послуг та товарів дається термін 14 днів, а для початку робіт - 28 днів.

За словами Олександра Радуцького, міська влада завжди підтримувала прозорість використання бюджетних коштів.

"Ми досягли згоди з двох проектів щодо системи: від депутата міськради Олексія Романова та департаменту економіки та розвитку Черкаської міськради. Тому вважаю, що ми повинні докласти максимум зусиль, для прозорості роботи міськради", -зазначив Олександр Радуцький.

Тепер узгоджений проект рішення про "Прозоро" обговорюватиметься в бюджетній комісії, потім за нього голосуватимвть депутати міської ради. Додамо, що у міськраді створять комісію, яка контролюватиме застосування системи прозоро у Черкасах.

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %