У 100 громадах-партнерках DOBRE розпочалися презентації результатів оцінювання бюджетної прозорості

29 грудня 2021, 9:29

У територіальних громадах-партнерках Програми USAID DOBRE з Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Миколаївської, Тернопільської, Чернівецької, Чернігівської, Харківської та Херсонської областей стартували онлайн-презентації з оцінки бюджетної прозорості, які в онлайн-форматі проводять експерти Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».

 

25 громад серед 100 проходять оцінювання вперше. 75 громад отримали такий досвід у попередніх роках і тепер проходять зазначену процедуру повторно.

«Ми прагнемо продемонструвати тенденції та ті практики, які завдяки Партнерству прижились за попередні три роки нашої діяльності в громадах. Під час нинішніх презентацій, які проходять для очільників громад, фахівців фінансових органів, депутатів наші експерти презентують результати оцінювання, обговорюють проблеми, які виникають із впровадженням певних практик відкритості та прозорості, використання інноваційних практик (наприклад, «Бюджету для громадян»), важливість розробки і вчасного та повного оприлюднення проєктів і рішень про бюджет, паспортів бюджетних програм тощо», - розповів координатор Громадського Партнерства Анатолій Бойко.

 

Після презентацій громади ознайомляться з повними звітами та розпочнуть впроваджувати рекомендації експертів.

 

Нагадаємо, що проєкт «Прозорість місцевих бюджетів» складається із компонентів: «Фінансова доброчесність у громадах» та «Бюджет для громадян». У рамках компоненту «Фінансова доброчесність у громадах» експерти Партнерства провели тренінги «Прозорість бюджетного процесу та фінансового управління в ОТГ» про переваги прозорості бюджетних процесів та активної участі громадян в управлінні фінансами, а також відповідно до  Методології оцінки прозорості місцевих бюджетів провели оцінювання рівня прозорості бюджетного процесу у цих громадах.

Проєкт реалізується у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %