Сосницька і Коропська громади посилюватимуть прозорість місцевих бюджетів

14 червня 2021, 15:06

9-10 червня у громадах відбулися презентаційні зустрічі, які провів експерт Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Микола Орлов. Він представив новий проєкт - «Прозорість місцевих бюджетів», розповів про етапи його реалізації у громадах, мету і завдання.

Експерт презентував основні складові проєкту:
- тренінг «Прозорість бюджетного процесу та публічного фінансового управління в ТГ»;
- оцінювання рівня прозорості бюджетного процесу в громадах згідно з Методологією оцінки прозорості місцевих бюджетів;
- розробка «Бюджетів для громадян»;
- проведення інформаційно-просвітницької кампанії для підвищення рівня обізнаності громадян щодо питань бюджетного процесу та активізації участі у ньому.
У Сосницькій громаді участь у зустрічі взяли фахівці ОМС на чолі із заступником міського голови.
Експерт акцентував увагу присутніх на тому, що чим ширшою буде аудиторія проєкту та залученість до робочої групи з бюджетних питань, тим більший ефект від того буде.
У Коропській громаді до заходу долучилися посадовці на чолі із заступницею голови, депутати селищної ради.
В найближчі дні відповідальні особи отримають для заповнення форми БдГ та таблиці щодо оцінювання рівня прозорості бюджетного процесу громади.
Більш детальні знання про проєкт і виконання його змістовних блоків представники громад отримають на тренінгу з питань прозорості бюджетного процесу та публічного фінансового управління, який відбудеться в Чернігові незабаром.

Зустрічі проведено в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %