Ще пʼять громад-учасниць проєкту "Бюджетна партисипація від А до Я" ухвалили нормативно-правові акти для посилення бюджетної прозорості

08 квітня 2024, 8:23

Громади-учасниці проєкту "Бюджетна партисипація від А до Я", що реалізується Громадським Партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" за підтримки проєкту USAID "ГОВЕРЛА", продовжують ухвалювати нормативно-правові акти, скеровані на посилення бюджетної прозорості.

Зокрема, прийнято розпорядження Боратинського сільського голови (Волинська область) про організацію роботи щодо розробки візуалізованої версії бюджету громади - Бюджету для громадян та про організацію роботи щодо збору пропозицій від громадян до проєкту бюджету на 2025 рік; а також аналогічні розпорядження Білокриницького сільського голови (Рівненська область), Здолбунівського міського голови (Рівненщина), Великобичківського селищного голови і Горінчівського сільського голови (Закарпатська область).

Документи ухвалено за консультаційної підтримки експертів Партнерства. Завдяки цим НПА у громадах створять Бюджети для громадян - друковані буклети, створені у форматі пояснення складних бюджетних питань зрозумілою мовою, який дає інформацію про наповнення бюджету, куди він витрачається та як долучитись до управління бюджетом громади. Крім того, жителі цих громад зможуть подати свої пропозиції до проєктів бюджетів громад на наступний рік.

Ця публікація створена Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %