Що хочуть знати депутати?

11 квітня 2016, 16:58

Нещодавно новообрані депутати селищної ради взяли участь у семінарі "Залучення громадськості до участі у бюджетному процесі". Навчання організували активісти Білозерського Молодіжного центру регіонального розвитку в рамках проекту «Сільським громадам - прозорі місцеві бюджети».

Юрист Білозерського центру правової інформації та консультацій Людмила Загоровська ознайомила учасників семінару із законодавством у бюджетній сфері. Детально зупинилася на стадіях бюджетного процесу і механізмах залучення громадськості. Учасники семінару дізналися про бюджетний регламент, обговорили питання доступу до інформації про використання бюджетних коштів. Депутатам нагадали про права, які вони мають при отриманні інформації, яка інформація вважається таємною, і які дані належать до персональних, а отже – є закритими, в чому різниця між депутатським запитом та зверненням.

Обговорюючи теми наступних семінарів, депутати висловили бажання покращити знання у сфері тендерних закупівель (особливо придбання продуктів для харчування дітей в закладах освіти), розібратися у важливих аспектах земельних відносин та порядку виділення земельних ділянок, питаннях депутатської етики, і навіщо потрібен Статут громади.

Прагнення отримати нові знання – позитивна тенденція. Освічені депутати потрібні кожній громаді, тим паче, що попереду нас чекає адміністративно-територіальна реформа.

Проект «Сільським громадам - прозорі місцеві бюджети» впроваджується Білозерським Молодіжним центром регіонального розвитку спільно з газетою «Придніпровська зірка», в рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ - за прозорі місцеві бюджети!». Остання виконується Одеською обласною організацією «Комітет виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %