Примушування до прозорості

16 червня 2017, 16:41

Чергова сесія Здолбунівської міської ради мала пройти швидко, адже все йшло за традиційним сценарієм. Комісії не відбулись всі як треба, але хоч питання з книжечок депутати почитали. День депутата минув спокійно і лише на сесії у депутатів увірвався терпець до саботажу з невиконання їх же рішення про опублікування звітів про діяльність комунальними підприємствами. Не хочете звітувати куди і на що гроші витрачаєте – зась вам більше бюджетних коштів!

Так коротко можна описати позицію трьох фракцій. Спочатку виконати рішення і стати відкритішими для всіх, а не "зайдіть до них в бухгалтерію і попитайте як вам треба", а потім продовжуємо фінансувати. За півгодини компроміс було знайдено: керівники КП публічно пообіцяли виконати законні вимоги депутатів фракцій БПП, Радикальної партії та Самопомочі, а депутати натомість розблокували роботу і погодили програми розвитку міста. Те, що мало би бути як добровільна демонстрація до відкритості зі сторони комунальних підприємств і міського голови, який керівників КП призначає, більше було схоже на примушення до прозорості. Ну, 8 місяців, було більш ніж достатньо щоб зробити це у менш напруженій атмосфері.

На сесію було розглянуто багато питань, в т.ч і дискусійних, і щодо продажу землі, і щодо демонтажу пам’ятника. Всі деталі на відео.

ВІДЕО

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %