Презентації проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» фіналізовано на Рівненщині

19 грудня 2023, 9:49
У Білокриницькій сільській громаді Рівненської області 18 грудня відбулася ознайомча зустріч з експертами Громадського Партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Марією і Миколою Орловими, які презентували проєкт, що реалізується за підтримки проєкту USAID HOVERLA.
У зустрічі взяли участь сільський голова Тетяна Гончарук, заступник сільського голови В’ячеслав Шкобора, начальниця фінансового відділу Майя Захожа, координаторка проєкту від громади Оксана Краплич та інші працівники ради.
«Ми - громада, яка любить бути попереду і відкрита до всього нового, що дає розвиток і перспективу для нашої громади. Пізнавати нове, нові слова - це про нас і, сподіваюсь, що моя молода команда розбереться в інструментах громадської участі у бюджетному процесі, запровадить їх і це принесе результат для всіх», - зазначила у вступному слові голова громади.
Микола Орлов презентував проєкт "Бюджетна партисипація від А до Я", до якого за результатами конкурсного відбору долучилася Білокриницька громада, розповів про його мету та завдання, а також ознайомив з основними кроками та етапами реалізації протягом грудня 2023-серпня 2024 року. Розповів і про стартове та фінальне оцінювання бюджетної прозорості Білокриницької громади, формування рекомендацій за результатами стартової оцінки.
Під час обговорення сільський голова Тетяна Гончарук зазначила, що попри важливість запропонованих інструментів участі у бюджетному процесі в громаді можуть бути присутні певні перестороги, пов’язані з тим, що основна увага людей зосереджена на загальнодержавних процесах, і є певна розгубленість щодо їхньої участі та впливу на локальному рівні. Але попри все, пані Тетяна висловила сподівання про зміну ситуації щодо проактивної позиції самих жителів на користь громади.
Начальниця фінансового відділу висловила зацікавленість більше дізнатися про механізм шкільного бюджету участі.
Захід було проведено Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.
Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %