Представникам Мереф’янської ОТГ презентували проект “Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах”

21 липня 2017, 14:02

Вчора, 20 липня, відбулася перша зустріч експерта Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" та Чугуївської правозахисної групи Кужелєвої Світлани із представниками Мереф’янської об’єднаної територіальної громади.

На зустрічі були присутні міський голова Сітов Веніамін Іванович, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитро Микиша, спеціаліст відділу ЖКГ та секретар виконкому.

Під час зустрічі відбулась презентація проекту "Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах", що реалізується Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!".

Експерт ознайомила присутніх з програмою та планом спільних дій на подальші 5 місяців, зорієнтувала в основних темах, які будуть розглянуті під час тренінгу, звернула увагу, що передбачається запровадження не менше двох антикорупційних інструментів на рівні громади. Особливо цікавим для даної громади виявилось питання врегулювання конфлікту інтересів, увагу вирішенню якого і буде привернуто під час тренінгу та наступного коуч-супроводу громади. За результатами зустрічі було визначено порядок організації відбору учасників для проведення дводенного тренінгу, узгоджено дату його проведення. Тренінг відбудеться у приміщенні комунального закладу «Мереф’янська міська центральна бібліотека» Мереф’янської міської ради.

Цей захід відбувся за програмою навчання та наставництва для громадян "Запобігання корупції в об'єднаних територіальних громадах", що реалізується Громадським партнерством "За прозорі місцеві бюджети!" в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %