Нові результати та стимули Новопразької громади

15 листопада 2019, 18:38

12 листопада до Новопразької селищної ради завітала експерт Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» Тетяна Романова з результатами «Оцінки прозорості бюджету» громади.

Оцінювання підкріплене даними і спирається на методологію, розроблену Фондом «Східна Європа» спільно з Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» у співпраці з Асоціацією міст України, тому дає більш чітке розуміння, що таке прозорий бюджетний процес та на якому рівні зараз знаходиться бюджетна прозорість громади.

В оцінці прозорості бюджетів взяли участь 106 громад. Ті громади, які набрали найвищі бали по трьох параметрах, отримають нагороду у різних номінаціях. Головну відзнаку – «Кришталь року» – здобуде громада, яка набрала найвищий загальний бал.

Додатково до головних номінацій Програми DOBRE та «U-LEAD з Європою» відібрали низку спеціальних номінацій. Новопразька об’єднана територіальна громада увійшла до двох з них: «Найкращий бюджет для громадян» та «Найбільш креативна інформаційна кампанія збору пропозицій до бюджету».

Зростання показників громади – це спільна праця громадян та органів місцевого самоврядування, які дають нові якісні зміни, підвищують авторитет громади на Всеукраїнському рівні і стимулюють до прогресивних звершень.

 

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %