На Рівненщині стартували презентації проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я»

08 грудня 2023, 14:30
На Рівненщині стартували презентації проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я», який реалізує Громадське Партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" в рамках Проєкту USAID HOVERLA. Першою громадою, яка зустрічала експертів Партнерства Миколу Орлова і МАрію Орлову, стала Острозька міська рада.
Експертів представив міський голова Юрій Ягодка.
Микола Орлов презентував суть проєкту та перші кроки, які передбачають збір інформації про чинні інструменти залученості громадян та оцінку бюджетної прозорості й партисипації. Про оцінку детальніше розповіла Марія Орлова і зазначила, що перша її стадія вже проведена експерткою, тож черга - за фінансовим органом громади.
Заступниця міського голови Ольга Логвін підкреслила, що важливо всім підрозділам побачити своє місце в контексті бюджетної прозорості, тому добре, що буде така нагода:
"Я вдячна всім, хто долучився до того, аби цей важливий компонент зайшов у нашу громаду, нам важливо чесно подивитися на себе своїми очима і очима жителів", - сказала вона.
Начальниця відділу проєктної та інвестиційної діяльності Ольга Стецюк наголосила, що цей проєкт, зокрема, про імідж та репутацію, тому потрібно спільно пройти весь шлях, щоб напрацювати важливі для громади інструменти, які дозволять краще розуміти владі і громаді одне одного.
На зустрічі також були присутні керівники та спеціалісти підрозділів міської ради, депутати, радник голови, заступники голови та журналіст місцевого друкованого видання.
Цей захід було проведено Громадським Партнерством «За прозорі місцеві бюджети» в рамках проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.
Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %