Масло генерала Свідлова

27 травня 2017, 11:28

Чергову схему обходу системи Prozorro винайшли у ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус ім. І.Г. Харитоненка». У березні Кадетський корпус проводить аукціон на закупівлю 2280 кг масла.  Стартова ціна – 376 тисяч гривень. Участь у торгах беруть аж 7 підприємців. У запеклій боротьбі перемагає ФОП Радченко Олександр Іванович з ціною 55,13 грн. за кілограм. Нас відразу насторожила така низька ціна, адже вона менша навіть собівартості виробництва. Але у керівництва закладу жодних сумнівів не закралося. 1 квітня ліцей-інтернат укладає угоду з ФОП Радченко О.І. на суму 125 700 грн. 

 

Договір1

Однак вже через кілька днів після укладення угоди керівництво Кадетського корпусу укладає ряд додаткових угод з підприємцем про збільшення ціни за одиницю товару на 10% без зміни суми договору поставки. Відбувається це майже щодня:  5 квітня, 6 квітня, 7 квітня, 10 квітня, 21 квітня, 3 травня 2017 року. Внаслідок укладення додаткових угод, вже на початку травня вартість масла склала 97,64 грн. за кілограм, що значно вище за ринкову ціну. І звісно, дорожче, ніж пропонували інші учасники торгів. Слід наголосити, що з кожною новою угодою об’єм закупівлі масла зменшується. Тобто підприємець заробляє вдвічі більше грошей, а кадети їдять вдвічі менше масла!

Договір2

Дивує, що керівництво закладу з легкістю іде на зустріч підприємцю, який на торгах так сміливо заявив наднизьку ціну. Виникає підозра, що мала місце змова, коли «свій» ФОП на торгах міг знижувати ціну до абсурду, оскільки був впевнений, що вирівняє ситуацію додатковими угодами.

Ми звернулися до народного депутата України Олега Медуниці, щоб він направив депутатське звернення в прокуратуру для перевірки законності такої поступливості керівництва ліцею.

P.S.: Розслідуючи цю закупівлю, я знайшов у єдиному державному реєстрі Сумський обласний благодійний фонд розвитку державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка.

Серед засновників Фонду є Юрій Свідлов (начальник Кадетського корпусу) та Ігор Козолуп – скандальний директор  Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту. 

Фонд

Хочеться звернутися до батьків, чиї діти навчаються в Кадетському корпусі. Знайте, що поки керівництво закладу іде до вас з простягнутою рукою по благодійні внески, вони не цураються виручати підприємців і дозволяти їм продавати продукцію за завищеними цінами, в результаті чого вашим же дітям дістанеться вдвічі менше масла. 

ДЖЕРЕЛО

 

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %