Іванівська ОТГ вчиться на власних прикладах

12 червня 2019, 14:34

Візит до Іванівської ОТГ був присвячений моніторингу використання антикорупційних інструментів, прийнятих в громаді, та питанням розробки бюджету для громадян і проведенню повторної оцінки бюджетної прозорості. Громада приймає участь у проекті «Доброчесні громади», що реалізується Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» в рамках програми DOBRE за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Експерт Аналітичного центру розвитку міста «ЗЕОН» та Партнерства Микола Орлов переконався, що в цій сільській раді усі прагнуть кращого, щиро вболівають за справу, чують і враховують рекомендації та, нажаль, все ще допускають огріхи. Як у підготовці документів, так і прагненні впорядкувати і зробити зручним користувачу і наповненим необхідною інформацією сайті.

Традиційно обговорення питань порядку денного в проекті було велелюдним. І голова, заступник, секретарі ради і виконкому, лідерка молодіжного напрямку були присутні при конструктивній розмові. Були проаналізовані досягнення і прогрес застосування інструментів доброчесності в громаді, стан підготовки бюджету для громадян, а потім експерт разом із керівниками громади прийняв участь у зустрічі із моніторинговою місією з США.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %