Як підвищити ефективність місцевих бюджетів

01 серпня 2018, 16:46

Саме це 19-21 липня за круглим столом у миколаївському бізнес-центрі Олександрівський обговорили та спланували учасники Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» з Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської та Луганської областей з відповідними представниками Південного та Східного регіональних офісів Державної фінансової аудиторської служби та фінансовими і контролюючими органами місцевого самоврядування.

Експерти на основі результатів громадських та державних аудитів бюджетних процесів 10 міст обласного значення та 10 ОТГ прийняли резолюцію з аналізом викликів системи контролю та відповідними рекомендаціями КМУ та органам місцевого самоврядування.

Так, розпочато реалізацію проекту «Від цілісності до ефективності місцевих бюджетів 4 областей України», який є логічним продовженням реалізованого в 2017 - 1 квартал 2018 року проекту партнерства. За його результатами більшість з пілотних місцевих громад зробили можливим поміряти ефективність використання бюджетних коштів на основі можливостей програмно цільового методу. Реліз підсумкового круглого столу

На заході експерти громадського партнерства презентували методики та матеріали за якими буде проведено навчання місцевих посадовців, депутатів та громадських активістів на почаку вересня 2018 року. А Саме:

Кейс-посібник (на прикладі аудитів у м. Миколаєві)
Навчальний фільм (на прикладі м. Дніпро)

Сервісом наступного проекту буде відпрацювання методики оцінки ефективності

«…Таким чином, наш сервіс дає реальну надію місцевим громадам на поліпшення прозорості і ефективності бюджетного процесу. Говорячи простіше, гроші платників податків будуть використовуватися з більшою користю, ніж раніше…»— резюмує Михайло Золотухін.

Через три місяці учасники Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» презентують результати діагнозтування ефективності витрачання коштів громад бюджетного процесу в обраних пілотних ОТГ і містах обласного значення.

Робоча зустріч проводиться в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему «Від цілісності до ефективності місцевих бюджетів 4 областей України» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Партнери проекту: ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики»; Херсонська ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень»; ГО «Кризовий медіа — центр «Сіверський донець» (Сєвєродонецьк).

Мета проекту: Запровадити міжнародні стандарти прозорого та підзвітного процесу бюджетування у принаймні 16-х пілотних місцевих громадах (містах регіонального значення та об’єднаних територіальних громадах) в 4-х областях півдня

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %