І собі, і людям: асфальт у провулку з будинком дружини мера постелила невідома фірма

20 квітня 2016, 13:28

У Черкасах виконали капітальний ремонт вулиці та провулку Пушкіна. Як свідчать документи, виготовленням проектно-кошторисної документації, за якою мали б здійснювати ремонт, міський департамент житлово-комунального комплексу опікувався уже після початку робіт.

Капітальний ремонт дороги виконувала нова для Черкас фірма "Укрєвробуд 2013″.

Проект почекає

Цікаво, що на Єдиному веб-порталі використання бюджетних коштів договір на проведення капремонту з’явився лише у вівторок, 19 квітня, після того, як наше видання протягом кількох днів намагалось його отримати від чиновників. Хоча датується він іще 13 квітня.

На оновлення дорожнього покриття на вулиці Пушкіна влада витратить 1 млн 455 тисяч гривень, іще півмільйона піде на провулок із такою ж назвою.

Перший "транш" за проведений ремонт "Укрєвробуд 2013″ уже отримав

Проектно-кошторисну документацію на проведення капітального ремонту було замовлено 7 квітня 2016 року. ПКД для міста розробляє ПП Мацюк. Аванс на створення проектної документації було заплачено лише минулого четверга, 14 квітня.

Спочатку провулок і вулицю Пушкіна капітально ремонтувати не планували. Рішення про те, що там слід виконати ремонт, виконком ухвалив на засіданні 1 квітня.

Окрім провулку та вулиці Пушкіна, тоді виконавчий комітет вирішив також відремонтувати вул. Дахнівська Січ, вул. Нечуя Левицького (від вул. Чіковані до просп. Хіміків), вул. Сергія Амброса (від вул. Чехова до вул. Кобзарська), вул. Чайковського (від вул. В. Чорновола до вул. Різдвяної).

На всі вулиці було вирішено спрямувати додатково ще 7 млн грн.

Секретар міськради Олександр Радуцький у коментарі журналісту нашого видання зазначив, що ремонт вулиці та провулку Пушкіна було здійснено на прохання місцевих жителів.

– Ремонт виконано на прохання депутата Чорнобіль (депутат від Партії вільних демократів Тетяна Чорнобіль, – ред.). Вона зібрала 300 підписів. Влада пішла на зустріч мешканцям, – пояснив Радуцький у коментарі журналісту "ІнфоМІСТ".

Ремонт провулку Пушкіна вже завершено

Сама депутат Тетяна Чорнобіль підтвердила, що до неї справді звернулися жителі з підписами. Виконуючи їхнє прохання, "вільна демократка" звернулася у мерію, наслідком чого став ремонт.

– Що саме за фірма проводила ремонт, мені невідомо, – додала депутатка.

Вона зазначила, що ремонт було здійснено в кінці березня – на початку квітня.

Начальник управління вуличної інфраструктури міськради Сергій Отрешко також говорить, що має низку звернень від громадян з проханням здійснити ремонт на вулиці Пушкіна. Деякі з них – ще з 2012 року. Він говорить, що ремонт без проектної документації почати не могли.

– Виконання капітального ремонту без проектно-кошторисної документації не могло бути. Як ви собі таке уявляєте? Незрозуміло, що робити… Так не буває, – коментує чиновник.

Відремонтована вулиця Пушкіна


Водночас на сайті держреєстру відсутні акти щодо виконаних робіт на створення ПКД. Поки що за його створення проплачено лише аванс.

Крім того, за свідченням депутата міськради від Партії вільних демократів Тетяни Чорнобіль, роботи розпочались іще в березні, коли проектно-кошторисну документацію ще навіть не замовили.

Інформацію про "завчасний" початок робіт підтвердив і голова комісії виконавчого комітету з питань контролю за утриманням та ремонтом вулично-дорожньої мережі Роман Ганзевич.

– Уже першого квітня трамбували щебінь і за кілька днів днів клали асфальт, – зазначив черкаський автомайданівець.

Варто зазначити, що станом на ранок 20 квітня будь-яка інформація про розроблення ПКД і початок ремонтних робіт відсутня на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Цікаво, що, як вдалося з’ясувати кореспонденту "ІнфоМІСТ", на провулку Пушкіна має нерухоме майно дружина міського голови Валерія Бондаренко. Чи вплинуло це на те, що роботи з капремонту було проведено так швидко – невідомо.

Витяг із реєстру

Будинок за адресою пров. Пушкіна, 15. Google-maps

На підмозі в Кернеса

ПП "Укроєвробуд 2013″, що так оперативно провело капітальний ремонт на Пушкіна, зареєстроване в місті Орджонікідзе Дніпропетровської області. Єдиним засновником компанії є Фтоян Артурік Вагаршакович.

Витяг із ЄДР

Попри статутний капітал всього в розмірі 100 грн, компанія вже встигла "засвітитись" у кількох скандалах. Зокрема, минулоріч фірма взяла участь у "розігруванні" тендеру на капремонт доріг у місті Харків. Підприємство ремонтувало місцевий проспект Перемоги за 67 млн грн.

У червні 2015 року Фтоян був фігунаттом справи за підроблення документів під час проведення конкурсу на ремонт вулиці Шевченка в м. Нікополі Дніпропетровської області. Тоді засновник ТОВ підробив довідку про наявність у підприємства обладнання та матеріально-технічної бази. Зрештою суд відпустив його на поруки колективу.

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %