Фінансова доброчесність та запобігання корупції в громадах

14 травня 2018, 14:03

В рамках співпраці Галицинівської ОТГ та Global Communities Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) буде проходити реалізація проектів з «Фінансової доброчесності у громадах» та «Запобігання корупції в громадах». Пройшла перша інформаційна зустріч в цьому напрямку з Сафроновою Наталією програмним спеціалістом Програми DOBRE (Децентралізація приносить кращі результати та ефективність), та з експертом проекту Бобиренко Віктором.

В ході зустрічі зрозуміли, що Антикорупційний компонент, є невід’ємною ланкою в співпраці Галицинівської ОТГ і DOBRE та працює на результат.

Тренінгові заняття з «Фінансової доброчесності у громаді» допоможуть в роботі з висвітлювання прозорості бюджету, оскільки в подальшому від цієї інформації буде залежати участь в різноманітних грантових проектах.

Антикорупційний компонент громади дасть можливість проводити документальний моніторинг. Депутатський корпус, громадськість та молодь зможуть обрати 2 антикорупційні інструменти, котрі будуть впроваджуватись в громаді.

Також Бобиренко Віктор являється експертом по спортивному компоненту в громадах. Водночас мали нагоду й обговорити деякі нюанси в напрямку розвитку спорту. В планах – досягти спортивних вершин, як молоді так і людей золотого віку, бо спорт - це здоров’я.

Проект «Доброчесні громади» реалізується громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма USAID DOBRE спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %