Експерт Партнерства представив інструменти прозорості місцевих бюджетів на форумі

31 січня 2022, 13:02
Експерт Громадського Партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Микола Орлов 27 січня розповів про інструменти відкритості й прозорості місцевих бюджетів на прикладі діяльності Партнерства у понад ста громадах України. Обмін досвідом відбувся у рамках форуму «Прозорість місцевої влади - міфи та реальність», що організував Освітньо-аналітичний центр розвитку громад.
За інформацією експерта, Партнерство, яке функціонує вже восьмий рік у 16 регіонах України, кожного року проводить аналіз відкритості та прозорості місцевих бюджетів.
Він детально розповів учасникам та учасницям заходу про інструменти оцінки, результати аналізу та рекомендації, які надають експерти Партнерства для підвищення рівня відкритості та прозорості місцевих бюджетів у громадах.
Учасників особливо зацікавив такий інструмент прозорості як "Бюджет для громадян". На власні очі вони змогли побачити зразки БдГ 2018-2021 років. Зокрема, представників громади Бучача цікавила можливість розробки БдГ для їхньої територіальної громади. А колишня депутатка однієї з місцевих рад на Тернопільщині висловила пропозицію закріплювати обов'язок оприлюднення результатів збору пропозицій від громадян, щоб цей інструмент набув ще більшої ваги в громадах.
Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %