Дві громади-партнерки "Громадського Партнерства за прозорі місцеві бюджети!" підписали меморандум про співпрацю

30 травня 2022, 9:17
Дві громади з різних куточків України - Менська з Чернігівщини та Здолбунівська з Рівненщини - 28 травня підписали меморандум про співробітництво між громадами. Це - перший меморандум про співробітництво на рівні громад Рівненської та Чернігівської областей.
Обидві громади є партнерками Громадського Партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" та учасницями проєктів з підвищення прозорості бюджетних процесів.
Здолбунівська громада має 32 тисячі населення, включає місто і 13 сіл, утворена 12 червня 2020 року.
Менська громада має 24 тисячі населення, включає 1 місто, 4 селища і 34 села, створена 29 грудня 2016 року.
Представники громад планують провести консультації щодо визначення сфер та форм співробітництва та створили спільну робочу групу з розробки пропозицій щодо етапів розвитку партнерства, перспективних сфер підготовки проєктів міжрегіонального розвитку в інтересах громад.
До найбільш важливих рішень та проєктів, які готуватимуться в рамках партнерства, будуть залучатись фахівці та жителі обох територіальних громад.
А на знак укладення меморандуму представники Здолбунівської громади завітали в гості до Менської ТГ. Громада на Чернігівщині поки що перебуває в надскладних умовах після бойових дій, тож від Здолбунівської громади привезли гуманітарну допомогу.
Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %