Для громад додатково перерозподілять 6 млрд грн

28 березня 2022, 11:10
Уряд змінив порядки та умови надання освітньої субвенції і субвенції на підтримку осіб з особливими освітніми потребами. Про це інформує Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" з посиланням на дані Міністерства фінансів.
 
Рішення ухвалене для недопущення фінансових порушень і підтримки громад України в умовах воєнного стану.
 
За інформацією Державної казначейської служби, 1 січня 2022 року на рахунках місцевих бюджетів було акумульовано 5,6 млрд грн невикористаних залишків коштів освітньої субвенції, а субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами становили 204 млн грн.
 
Водночас 1 лютого 2022 року в місцевих бюджетах залишки освітньої субвенції становили 7 млрд грн, а субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами ‒ 213 млн грн.
 
"Наразі в нас у пріоритеті захист суверенітету України на фоні повномасштабного вторгнення Росії. Тому майже 6 млрд грн залишків освітньої субвенції, які були накопичені на рахунках місцевих бюджетів до 1 січня 2022 року, можуть бути використані для захисту територіальної оборони, задоволення продовольчих потреб, евакуації населення з небезпечних територій у безпечні місця та їх облаштування", ‒ заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.
 
Також за кошти зазначених освітніх субвенцій можна оплачувати інші заходи, спрямовані на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.
Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %