Діти з різних шкіл міста Вознесенськ провели «Ніч у бюджеті»

29 жовтня 2019, 23:47
Важливо, щоб молодь навчилась впливати на рішення влади. Доречі, влада також в цьому зацікавлена. Найкращі управлінські рішення дуже часто надходять саме від молоді. Не виключенням є й формування бюджету на наступний рік. Тому в рамках акції «Впливай на бюджет своєї громади» за підтримки програми «DOBRE» експертка Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Олена Заворотченко провела квест по Бюджету для громадян «Ніч у бюджеті», де кожен мав змогу подивитися скільки в нас є грошей.
Діти зібрались в коридорі Виконавчого комітету Вознесенської міської ради, де отримали невеликий лікбез про бюджет та його сутність. Після цього молодь перемістилась до кабінету міського голови. Саме тут розпочинається процес формування бюджету Вознесенської громади. Тут відбуваються усі обговорення в робочих групах, вирішуються суперечки і формується загальний вигляд бюджету.
Більш детально про підводні каміння бюджетування та важливість залучення громадськості, врахування її думки при формуванні напрямів асигнувань розповіла начальниця фінансового управління міської ради – Валентина Москаленко. Саме це управління формалізує усі раніше обговорені напрацювання в робочих групах. Працівники управління складають проект бюджету усієї нашої громади.
Останнє місце, де бюджет набуває статусу нормативного акту – це зала засідань Виконавчого комітету. На хлопців та дівчат вже чекав міський голова Віталій Луков. Задля надання розповіді невимушеної форми, для перетворення нудних цифр та складних термінів у цікаву розмову, було обране незвичайне порівняння. Очільник громади розповідав про бюджет на прикладі корови.

Після виступу голови громади, експертка Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Олена Заворотченко запропонувала присутнім пограти в невелику гру. Дітей було розділено на три групи й було запропоновано надати відповіді на ряд запитань про бюджет нашої та сусідніх громад. Та група, яка найкраще впоралась із завданням, отримала невеликі подарунки на згадку.

Збір пропозицій до бюджету добігає кінця. Не пропустіть можливість вплинути на розвиток своєї громади й надайте свою пропозицію. Усі вони обов’язково будуть розглянуті. Останній день подачі пропозицій – 30 жовтня.

Пропозиції можна подати за посиланням.
Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %