Депутати хочуть більшої відкритості міського бюджету

15 травня 2017, 11:34

Останнім часом на ЗС друкуються огляди сайтів місцевих рад в т.ч закордонних, пропозиції щодо доступності інформації, прозорості, відкритості місцевих рад, залучення громадян до бюджетного процесу.

За ініціативи депутата Здолбунівської міської ради Миколи Орлова був підготовлений проект рішення щодо подачі інформації про бюджет у зрозумілій, доступній формі. Як рішень у окремому розділі так і новин для мешканців у простій але повній формі.

Зразки того, як це може бути описані тут.

Ідею проекту рішення підтримали колеги – депутати із фракцій БПП, РПЛ та Самопомочі, він відкритий до підтримки усіма депутатами ради.

Зразок навіть друкованого варіанту візуалізованого бюджету – 2016 у Здолбунові є, залишилось це зробити гарною, регулярною практикою.

А ще, нагадаємо, що депутати вже озброєні методикою підготовки Прозорого бюджету, принаймні всі члени бюджетної комісії її отримали на першому ж засіданні комісії. Дехто, навіть підписався під Меморандумом за прозорий і зрозумілий бюджет. Хоча це мали би зробити ВСІ, хто хоче прозорості в бюджетних стосунках в місті. Час реалізовувати намічене.

ДЖЕРЕЛО

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %