Cемінар-презентація “Методології оцінки рівня прозорості місцевих бюджетів”

19 листопада 2017, 22:34

Фонд Східна Європа разом з Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» запрошує зацікавлених представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій та незалежних експертів до участі у семінарі-презентації Методології оцінки рівня прозорості місцевих бюджетів, що відбудеться 6 грудня 2017 року в м. Києві.

Завданнями Методології є демонстрація рівня прозорості місцевих бюджетних процесів та залученості громадян до формування місцевого бюджету та моніторингу його використання, встановлення чітких індикаторів, що слугуватимуть дорожньою картою підвищення прозорості бюджетних процесів на місцевому рівні, надання доступу місцевим громадам до технічної та експертної допомоги для впровадження практик у відповідності до критеріїв, спрощення доступу організаціям громадянського суспільства та активним громадянам до моніторингу управління публічними фінансами.

Очікується, що Методологія допоможе органам місцевого самоврядування в запровадженні рішень та практик бюджетної прозорості та залучення громадян до участі в бюджетних процесах на місцевому рівні, що сприятиме підвищенню підзвітності органів місцевого самоврядування. Критерії Методології оцінки розроблені таким чином, щоб передбачати можливість оцінки прозорості бюджетного процесу кваліфікованими експертами чи представниками громадських організацій, або забезпечити можливості для всіх органів місцевого самоврядування використовувати Методологію для періодичної самооцінки рівня прозорості бюджетного процесу.
Методологія створена Фондом Східна Європа спільно з Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» та Асоціацією міст України в рамках проекту «Публічні бюджети від А до Я» за підтримки Європейського Союзу.

На семінарі-презентації буде представлено Методологію оцінки рівня прозорості місцевих бюджетів, застосування якої розпочнеться в грудні 2017р., розглянуто структуру показників та критерії, які використані для оцінки бюджетної прозорості органів місцевого самоврядування, розглянуто практичні кейси, які можуть траплятися в процесі оцінювання.

До участі у семінарі-презентації запрошуються представники органів місцевого самоврядування, неурядові організації, експертне середовище.

Очікується, що учасники круглого стола-презентації в подальшому будуть застосовувати Методологію для оцінки прозорості своїх міст. Представлення результатів оцінки рівня прозорості місцевих бюджетів та рейтингів міст та ОТГ очікується на загальнонаціональному Форумі восени 2018 року.

Захід відбудеться 6 грудня 2017 року, у готелі «Русь» (м.Київ, вул. Госпітальна, 4) з 10:00 до 16:30.

Кількість учасників обмежена. Організатори компенсують запрошеним учасникам витрати на проїзд. Відібраним учасникам прохання взяти з собою власні ноутбуки для виконання практичних завдань семінару.

Для участі просимо до 30 листопада 2017р. заповнити ел. форму можна тут

Семінар-презентація проводиться в рамках проекту «Публічні бюджети від А до Я» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %