Бюджет місцевої громади визначатимуть за допомогою "бюджетного" калькулятора

23 березня 2016, 16:30
Бюджет місцевої громади визначатимуть за допомогою "бюджетного" калькулятора

Вінницькі спеціалісти долучилися до розробки електронного "бюджетного" калькулятора, який дозволить самостійно обрахувати бюджет місцевої громади. Про це на прес-конференції повідомив експерт із бюджетних питань проекту "Пульс" у Вінницькій області Ігор Вернигора.

За його словами, розробка "бюджетного" калькулятора - це лише один із кроків у межах реалізації проекту "Прозорий, підзвітний, ефективний бюджетний процес на місцевому рівні в Україні" (ПБП), який реалізує Асоціація міст України за фінансової підтримки ЄС.

"За кошти Європейського Союзу для полегшення роботи всім органам місцевого самоврядування розроблять "бюджетний" електронний калькулятор. Це електронна програма, за допомогою якої житель села, селища чи міста, маючи ПК і доступ до інтернету, може самостійно обрахувати бюджет місцевої громади. Також кожна територіальна громада, яка в майбутньому захоче об’єднатися добровільно, зможе також обрахувати, наскільки бюджет буде відкритий для кожного жителя, і порахувати наперед, наскільки він буде спроможний. "Бюджетний" калькулятор буде виготовлений і розданий всім громадам безкоштовно", - зазначив І.Вернигора.

Також для ефективної роботи з цільовою аудиторією - міськими, селищними, сільськими головами, секретарями місцевих рад протягом поточного року буде організовано цілу низку практикумів у межах проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (Пульс), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %