Бюджет для громадян – перші кроки Скалату

15 червня 2018, 14:07

Громадське партнерство "За прозорі місцеві бюджети!" в рамках програми USAID DOBRE розпочало реалізацію проекту «Доброчесні громади». В рамках цього проекту для активних жителів громади Скалата вже було проведено тренінг «Прозорість бюджетного процесу та фінансового управління в ОТГ».

Саме на ньому було розглянуто основи розробки бюджету для громадян – простого, зрозумілого, унаочненого відображення фінансового плану громади на рік. Детальніше

Відтепер настав час детальніше ознайомитися із саме цим компонентом наближення фінансових планів влади до громади.

Експерт ЗЕОНу та Партнерства Микола Орлов провів презентацію «Як розробити бюджет для громадян» та спільно із фахівцями Скалатської міськради працювали над розробкою Концепції цього самого документу. Працювалося легко, оскільки, економісти ради дуже добре підготувалися і мали своє бачення цієї роботи і бюджету.

Як результат було напрацьовано основні блоки 8 сторінкового Буклету, який після консультації, будуть заповнювати тезами тексту та цифрами фахівці ради.

Приємно, що через повне порозуміння і гарну організацію зустрічі робота робилася швидко та ефективно, в чому є заслуга першого заступника міського голови п.Уляни Хлистун.

Проект «Доброчесні громади» реалізується громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма USAID DOBRE спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %