Анонс навчання: Як програмно-цільовий метод покращить ефективність витрачання коштів громад Миколаївcької та Одеської областей

06 червня 2017, 11:14

Запрошуємо місцевих громадських активістів та представників місцевого самоврядування Миколаївської області (м. Миколаїв, м. Вознесенськ та ОТГ Баштанка і Мостове) та Одеської області (м. Одеса, м. Ізмаїл, м. Подільськ, ОТГ Біляївка) навчитися застосуванню програмно-цільового методу для доброчесності місцевих бюджетів та оцінки ефективності бюджетних витрат.

Навчання відбудеться для:

  • Посадових осіб органів місцевого самоврядування - 12-13 червня 2017 р.
  • Представників місцевих громадських груп і депутатів - 14-15 червня 2017 р.

Програмою дводенного навчання передбачається детальне висвітлення питань щодо:

  • Вимог законодавства України для міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад щодо запровадження програмно-цільового методу та ефективності місцевих бюджетів; практичних аспектів фінансової безпеки та можливостей участі громадськості у бюджетному процесі місцевої громади.
  • Застосування механізму громадського аудиту доброчесності запровадження ПЦМ та ефективності витрачання коштів місцевого бюджету. Практичні аспекти застосування відповідної методики, зокрема, майстер-клас практиків.

Тренер: експерт ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Тетяна Золотухіна.

За результатами навчання представники пілотних місцевих громад спланують адекватні спільні кроки оздоровлення фінансів своєї громади та протягом 2017-2018 року отримають відповідну консультативну підтримку від експертів Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».

Навчання відбудется у Миколаєві.

Витрати на харчування, проживання та проїзд (автобус, поїзд (плацкарт, купе)) здійснює Фонд.

Кількість учасників обмежена. За умови надходження такої кількості анкет, яка перевищує можливості проекту, пріоритет матимуть представники місцевих громад, що брали участь у першій частині навчання.

Чекаємо на ваші анкети-заявки до 17:00 9 червня 2017 р.

Тел./факс. (0512) 47-38-79 або E-mail: fondnikol@gmail.com

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Навчання буде проведено в рамках проекту «Ефективні та доброчесні місцеві бюджети у 5-ти областях півдня і сходу України», якій реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» в рамках діяльності Громадського Партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Мета проекту: запровадити в бюджетний процес 20 пілотних громад із 5-ти областей півдня і сходу України принципи демократичного розвитку шляхом моніторингу доброчесності впровадження програмно-цільового методу (ПЦМ), ефективності витрачання коштів місцевих громад та навчальної, коуч-підтримки партнерських проектів з підвищення ефективності і доброчесності бюджетів пілотних громад, що поєднують дії органів публічної влади та громадські ініціативи.

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %