Анонс конференції з питань ефективності місцевих бюджетів

31 січня 2019, 15:33

Дата проведення: 1 березня 09:00-17:00

Місце проведення: Бізнес-центр Олександрівський (прес-центр, вул. Нікольська 25, м. Миколаїв).

Міжрегіональна конференція на тему: «Від цілісності до ефективності місцевих бюджетів 4 областей України». Орієнтовна програма конференції.

Ми підведемо підсумки проекту, що реалізується коаліцією громадських організацій 4 регіонів України при координації ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», що реалізовано за підтримки Посольства Великої Британії в Україні в рамках діяльності Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».

Разом напрацюємо пропозиції органам публічної влади щодо удосконалення методології моніторингу та оцінки результативності бюджетних програм місцевих бюджетів та приведення діючих нормативно-правових актів у відповідність із національним законодавством України.

Запрошуємо представників місцевих ЗМІ, громадських експертів, місцевих голів і депутатів з Миколаївської, Херсонської, Дніпровської та неокупованої частини Луганської області до участі у підсумкової конференції проекту.

На захід запрошені також представники Міністерства фінансів України; Державної аудиторської служби України (ДАСУ); Управлінь Південного і Східного офісів ДАСУ; головних фінансових органів місцевих рад регіонів проекту (м. Миколаїв, м. Херсон, м. Дніпро, м. Сєвєродонецьк та міст обласного значення і ОТГ 4-х областей проекту); Миколаївської обласної державної адміністрації та ін.

Нагадуємо, що громадських аудиторів почули на національному рівні. Наші пропозиції враховано при підготовці проектів нормативно-правових актів, що регулюють питання застосування програмно-цільового методу у місцевих бюджетах. Так, у Законі України від 6.12.2018 №2646-VІІ закріплено норми по удосконалення підходів щодо застосування ПЦМ у бюджетному процесі з урахуванням середньострокової перспективи. 

Докладніше

Конференція буде проходити за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська 25, бізнес-центр «Олександрівський» 1 березня з 09:30 до 17:00.

Початок реєстрації о 09:00.

Попередня реєстрація учасників до 17:00 15 лютого за Е-mail: fondnikol@gmail.com, тел./факс (0512) 47-38-79  

Захід відбудеться в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» (ФРММ) на тему: «Від цілісності до ефективності місцевих бюджетів 4 областей України» за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Мета проекту: запровадити міжнародні стандарти прозорого та підзвітного процесу бюджетування у принаймні 16-х пілотних місцевих громадах (містах регіонального значення та об’єднаних територіальних громадах) в 4-х областях півдня та сходу України.

Партнери проекту: ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики»; ГО «Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень» (м. Херсон); ГО «Кризовий медіа — центр «Сіверський Донець» (Сєвєродонецьк).

Царичанська 85,3 %
Широківська 62,7 %
Баштанська 59,5 %
Лановецька 59,1 %
Васильківська 58,3 %
Показати ще
Петриківка 19,8 %
Золотопотіцька 18,8 %
Любецька 17,9 %
Білоберізька 17,6 %
Хотинська 5,5 %